14/12/2023
S'ACREDITA LA FUNDACIÓ PRODIS
Terrassa. La Fundació Prodis ha rebut l’acreditació Amed per oferir cuina mediterrània saludable als seus comensals. Felicitats i benvinguts a Amed! Més informació
6/10/2023
EL RESTAURANT TORRE SIMóN DE TONA REVALIDA L'ACREDITACIó AMED
Tona. El restaurant Torre Simón de Tona ha revalidat l'acreditació Amed pel seu compromís en promoure una alimentació mediterrània saludable als seus comensals. Felicitats! Més informació
22/09/2023
EL RESTAURANT B-CREK SOLFA D’OLOT REVALIDA L’ACREDITACIÓ AMED
Olot. El Restaurant B-Crek Solfa, Brasa i cuina d’Olot, ha renovat la certificació Amed ja que ofereix cuina mediterrània saludable als seus comensals. Enhorabona! Més informació
16/05/2023
S’ACREDITA EL RESTAURANT ILLA DE ROSSELLÓ
Barcelona. El Restaurant Illa de Rosselló, de l’Hotel Evenia Rosselló, ha rebut l’acreditació Amed per oferir cuina mediterrània saludable als seus comensals. Felicitats i benvinguts a Amed! Més informació
6/04/2023
LES CAFETERIES DE L’HOSPITAL DE PALAMóS, L’HOSPITAL DE FIGUERES I PALAMóS GENT GRAN REVALIDEN L’ACREDITACIó AMED
Empordà. Les cafeteries de l'Hospital de Figueres, l'Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran han revalidat la certificació Amed com a centres sanitaris que promouen i garanteixen la dieta mediterrània a la seva cuina. Les tres cafeteries són gestionades per Emporhotel (l'agrupació de serveis hotelers d'aquestes entitats). Enhorabona! Veure premsa escrita
28/10/2022
L'INSTITUT GUTTMAN DE BARCELONA S'ACREDITA AMED
Barcelona. La cafeteria i menjador laboral de l'Institut Guttman de Barcelona, gestionat per Boris 45, ha rebut l'acreditació Amed d'establiment promotor de l'Alimentació Mediterrània. Aquest establiment s'afegeix a l'Institut Guttman de Badalona, que també està acreditat Amed. Enhorabona i benvinguts! Més informació
29/03/2022
AMED A LA CAFETERIA DE CLíNICA SANT JOSEP, GESTIONADA PER SODEXO
Manresa. Els menjadors laborals de l’Hospital de Sant Joan de Déu, Centre Hospitalari i Clínica de Sant Josep, així com la cafeteria Sodexo de la Clínica de Sant Josep, ja disposen
des de fa anys d’aquesta acreditació i enguany l’han renovat, excepte la cafeteria de Sodexo que és una nova acreditació. En total, els serveis de restauració de tots els centres tenen una capacitat aproximada de 640 persones, que poden accedir a menús mediterranis saludables de forma diària. A més a més d’aquesta acreditació, tots aquests espais s'han adherit al Programa «Aquí sí: fruita i salut», pel seu compromís en la promoció del consum de fruita fresca. Veure premsa escrita
8/03/2022
LES ESCOLES AGRàRIES REBEN L'ACREDITACIó AMED
Catalunya. Els serveis de restauració de les Escoles Agràries reben l'acreditació Amed per promoure l'alimentació mediterrània saludable. Enhorabona! Més informació
25/01/2022
ENTREVISTA A FRANCESCA SáNCHEZ I PILAR RAMOS.
Barcelona. Tècniques de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Coordinadores dels programes d’intervenció relacionats amb l’alimentació saludable i sostenible a la ciutat de Barcelona. Més informació
21/09/2021
ENTREVISTA A ELENA ISLA. ENGINYERA TÈCNICA AGRÍCOLA DEL PARC AGRARI DEL BAIX LLOBREGAT
Baix Llobregat. . Més informació
9/07/2021
S'ACREDITA L'HOSPITAL UNIVERSITARI DE VIC
Vic. La cafeteria i el menjador laboral de l'Hospital Universitari de Vic, gestionats per Boris 45, han rebut l'acreditació Amed i s'han adherit a l'Aquí sí fruita i salut, per ser promotors de l'alimentació saludable i destacar la fruita fresca. Veure premsa escrita
3/06/2021
ENTREVISTA A GABY SUSANNA. AMBIENTòLOGA COFUNDADORA DE LA PLATAFORMA APROFITEM ELS ALIMENTS (PAA)
Barcelona. . Més informació
4/05/2021
ENTREVISTA A BERTA VIDAL. INVESTIGADORA DEL CENTRE DE RECERCA EN ECONOMIA I DESENVOLUPAMENT AGROALIMENTARI (CREDA).
Castelldefels. . Més informació
9/04/2021
ENTREVISTA A MòNICA DíAZ I CARLES ROS D'ESTEVE
Barcelona. . Més informació
19/03/2021
ENTREVISTA A ROSA SAMPER. IMPULSORA DE LA INICIATIVA GRàCIES DES DE TERRES DE L'EBRE
Camarles. Terres de l'Ebre. . Més informació
1/03/2021
ENTREVISTA A LAURA RAYA. DIETISTA NUTRICIONISTA D'ARCASA A L'HOSPITAL GERMANS TRIAS I PUJOL DE BADALONA
Barcelona. . Més informació
10/02/2021
ENTREVISTA A ÀNGELA JOVER MONTAL. DIRECTORA GENERAL ADJUNTA DE CUINA JUSTA (FUNDACIó CASSIà JUST)
Barcelona. . Més informació
13/01/2021
ENTREVISTA A JOAN MARC DE MIQUEL. CAP DEL SERVEI DE SALUT PúBLICA DE L'AGèNCIA DE SALUT PúBLICA DE CATALUNYA AL VALLèS OCCIDENTAL OEST
Terrassa. . Més informació
19/12/2020
ENTREVISTA A CARLOTA BASOLS. RESPONSABLE DE PROGRAMES D'INCLUSIó SOCIAL DE CREU ROJA CATALUNYA.
Catalunya. . Més informació
11/12/2020
NOVA ACREDITACIó AMED
Llinars del Vallès. El servei d'alimentació de la Casa de colònies Mogent de Llinars del Vallès ha rebut l'acreditació Amed per oferir menús basats en l'Alimentació Mediterrània saludable. Felicitats i benvinguts a Amed! Veure premsa escrita
2/12/2020
ENTREVISTA A CRISTINA CUSí. DIRECTORA DE RESTAURACIó DE L'ESCOLA SUPERIOR D'HOSTALERIA DE BARCELONA
Barcelona. . Més informació
17/11/2020
AJORNAMENT DEL CRITERI D'OFERTA D'AIGUA NO EMBOTELLADA I GRATUïTA PELS COMENSALS
Arran de l'emergència sanitària causada pel SARS-CoV-2, i com a mesura de precaució per disminuir el risc de contagis, en alguns menjadors col·lectius s'ha establert que els envasos d'aigua siguin d'un sol ús. Això ha provocat que es precintin temporalment algunes fonts i dispensadors d'aigua. Considerant aquesta situació, l'Agència de Salut Pública de Catalunya seguirà iniciant o renovant l'acreditació Amed, en aquells establiments que, durant el període de pandèmia, no compleixin amb l'esmentat criteri d'oferta d'aigua, si hi ha un compromís per incorporar o recuperar aquest criteri a partir del moment de davallada de la pandèmia. Veure premsa escrita
30/10/2020
ENTREVISTA A MòNICA JIMéNEZ I ADRIà GIOL. COORDINADORA PEDAGòGICA I XEF, RESPECTIVAMENT, DE L'ESCOLA D'HOSTALERIA EL REPARTIDOR DE LA FUNDACIó EL LLINDAR
Hospitalet de Llobregat. . Més informació
20/10/2020
ENTREVISTA A ANA TURóN. DIRECTORA DE WWW.RESTAURACIONCOLECTIVA.COM
Barcelona. . Més informació
25/09/2020
ENTREVISTA A ANNETTE ABSTOSS. CUINERA. PROMOTORA DE FRUITA, VERDURA I LLEGUMS A LA RESTAURACIó
Barcelona. . Més informació
9/07/2020
ENTREVISTA A EVA GARCíA HAUSMANN. CUINERA, ESTILISTA GASTRONòMICA, ASSESSORA EN TENDèNCIES CULINàRIES
Barcelona. . Més informació
19/06/2020
ENTREVISTA A ADA PARELLADA. RESTAURADORA I PROPIETàRIA DEL RESTAURANT SEMPRONIANA
Barcelona. . Més informació
3/06/2020
ENTREVISTA A NúRIA CAMPS I VIDAL. DIRECTORA DE L'ONG NUTRICIó SENSE FRONTERES (NSF)
Barcelona. . Més informació
18/05/2020
MARKETPLACE #APROFITAELSALIMENTS. EMERGèNCIA ALIMENTàRIA I COVID-19
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) endega una plataforma per difondre les iniciatives de reducció de malbaratament del sector agroalimentari i connectar amb iniciatives socials que donen resposta a les necessitats alimentaries de la població vulnerable. Veure premsa escrita
29/04/2020
RESPONEU EL QüESTIONARI
L'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l'IDIAP Jordi Gol i ESADE, han desenvolupat aquesta enquesta, atès que la vostra experiència és essencial per entendre com la situació excepcional que estem vivint està afectant la salut i el benestar emocional de les persones. Això ens ajudarà a fer recomanacions, planificar accions i serveis per abordar les diferents conseqüències de la pandèmia i estar preparats després del confinament per minimitzar-ne l'impacte. Voluntària, anònima, fàcil de respondre i molt completa. La seva contribució és vital per a la salut de tothom. Agraïm molt la seva participació. Veure premsa escrita
22/04/2020
INFORMACIó ACTUALITZADA DE L'ACSA A LA POBLACIó SOBRE EL COVID-19
7/01/2020
S'ACREDITA EL CENTRE ASSISTENCIAL SABADELL GENT GRAN
Sabadell. El Centre Assistencial Sabadell Gent Gran ofereix menús mediterranis saludables als seus 200 usuaris. Benvinguts a Amed! Més informació
8/04/2019
S'ACREDITA EL MENJADOR DEL CENTRE ASSISTENCIAL ASSOCIACIó ALBA
Tàrrega. El Centre Assistencial Associació Alba de Tàrrega ofereix menús mediterranis saludables als seus 80 usuaris. Benvinguts a Amed! Més informació
4/04/2019
S'ACREDITA EL RESTAURANT CAL SAGRISTà
Sant Vicenç dels Horts. Cal Sagristà, el primer establiment de Sant Vicenç dels Horts, promociona l'Alimentació Mediterrània Saludable entre els seus comensals. Benvinguts a Amed! Més informació
1/03/2019
GRUP ANDILANA REB L'ACREDITACIó AMED ALS RESTAURANTS DE GIRONA
Girona. Amb les acreditacions dels restaurants La Malcontenta, El Pla, Fish! i Trias de Palamós, Blanc de Girona, Casa Brinda de Platja d'Aro i Mundet de Sant Antoni de Calonge, el Grup Andilana acredita tots els seus establiments a Catalunya ja que prèviament havia acreditat els establiments de Barcelona. Veure premsa escrita
5/02/2019
CUINA JUSTA PROMOU L'ALIMENTACIó MEDITERRàNIA SALUDABLE ENTRE ELS SEUS COMENSALS DE MENJADORS SOCIALS.
Sant Boi de Llobregat . Els 17 serveis de restauració acreditats a Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Valldoreix, Castella del Vallès i Sant Boi de Llobregat ofereixen menús mediterranis saludables a 665 persones diàries.
Veure premsa escrita
19/12/2018
S'ACREDITA EL RESTAURANT LA CANDELA
Viladecans. S'acredita un nou restaurant a Viladecans, La Candela. A Viladecans s'han acreditat un total de 17 establiments des de que es va iniciar el Programa d'acreditació Amed d'establiments promotors de l'alimentació mediterrània el 2007. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita
14/11/2018
S'ACREDITA EL MENJADOR DE LA FUNDACIó SANTA SUSANNA DE CALDES DE MONTBUI
Caldes de Montbui. El centre sociosanitari Fundació Santa Susanna reb l'acreditació Amed per promoure l'alimentació mediterrània saludable a 250 persones, principalment gent gran i treballadors, cada dia. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita
30/10/2018
S'ACREDITA EL MENJADOR LABORAL D'ARGAL ALIMENTACIÓN
Miralcamp. El menjador laboral d'Argal Alimentación promociona l'Alimentació Mediterrània a 40 treballadors cada dia. Es tracta del primer menjador laboral que s'acredita Amed a la Regió Sanitària de Lleida. Benvinguts a Amed! Més informació
7/08/2018
NOUS REQUISITS AMED. MILLOREM L'OFERTA ALIMENTàRIA
Catalunya. Enguany Amed millora l'oferta alimentària amb el canvi d'un dels requisits i la incorporació d'un altre; en línia amb les darreres evidències científiques en matèria d'alimentació i salut:
Canvi: Garantir que, en l'oferta de postres làctiques, hi figuri l'opció sense sucres afegits. En substitució dels làctics baixos en greix.
Nou: Oferir aigua potable no envasada de forma sistemàtica i gratuïta.
Més informació
26/07/2018
S'ACREDITA EL GRUP ANDILANA A BARCELONA
Barcelona. El Grup de restauració ANDILANA a Barcelona promou l'alimentació mediterrània entre els seus comensals. Els restaurants acreditats són Balthazar, Les Quinze Nits, Basilico, Dolça Herminia, Flamant, Fonda, Hostal Rita, La Polpa, Market i Vista Mare. El Sr. Alejandro Cordero, CEO del Grup Andilana ha rebut l'acreditació de mans del Sr. Joan Guix, Secretari de Salut Pública de la Generalitat. Més informació
1/06/2018
ACREDITACIó AMED A L'HOTEL XAINE PARK
Lloret de Mar. L'hotel Xaine Park és el primer establiment acreditat Amed a Lloret de Mar per promocionar l'Alimentació Mediterrània als seus comensals. Alimentació saludable també per als executius que mengen fora de casa per motius laborals i per a persones que viatgen per oci. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita
15/05/2018
RECOMANACIONS D'HIGIENE DE FRUITES I HORTALISSES EN LA RESTAURACIó
Barcelona. L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha tret un nou document de Recomanacions d'higiene de fruites i hortalisses en la restauració. Més informació
8/05/2018
TALLER DE CUINA PER A RESTAURADORS AMED
Sant Fruitós de Bages. El 7 de maig l'Agència de Salut Pública va organitzar el taller de cuina Innovació i creativitat de la cuina vegetariana a Fundació Alícia. Es van preparar receptes adequades als restauradors amb una demanda creixent d'aquesta oferta alimentària. Els assistents van poder gaudir de les preparacions, tastar-les i fer propostes originals per compartir-les amb la resta del grup. Properament trobareu tot el material a l'apartat de Tallers de Cuina del web Amed. Veure premsa escrita
17/04/2018
NOU TALLER AMB NOVES RECEPTES!!!
Sant Fruitós de Bages. Tornem a fer el taller de cuina vegetariana degut a l'èxit que va tenir el novembre de l'any passat. Aquesta vegada amb NOVES RECEPTES adaptables a tot tipus d'establiments i comensals. Més informació
27/03/2018
S'ACREDITA EL MENJADOR LABORAL DEL DEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA I ALIMENTACIó DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.
Barcelona. El menjador laboral del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya s'acredita Amed per promocionar l'alimentació mediterrània saludable entre 150 comensals diaris. Més informació
15/12/2017
EL PROGRAMA AMED DE L'AGèNCIA DE SALUT PúBLICA DE CATALUNYA, HA ESTAT PREMIAT PEL CENTRE CATALà DE LA NUTRICIó (CCNIEC) DE L'INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS (IEC)
Barcelona. El Centre Català de la Nutrició de l'Institut d'Estudis Catalans (CCNIEC) va lliurar divendres 15 de desembre, el VII Premi CCNIEC a la millor iniciativa en el camp de la millora de l'alimentació de la població al Programa AMED de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. Més informació
20/11/2017
6è TALLER DE CUINA PER A RESTAURADORS AMED
Sant Fruitós de Bages. El passat dilluns 20 de novembre es va realitzar el 6è taller de cuina per a restauradors d'establiments Amed (establiments de restauració promotors d'alimentació mediterrània) que organitza l'Agència de Salut Pública amb la Fundació Alícia pels acreditats Amed.
Properament podreu consultar tot el material generat en el taller, (presentacions, receptes i fotografies) en un nou espai dins el web Amed, que estem habilitant per als tallers. Més informació
17/10/2017
S'ACREDITA EL BARçA
Sant Joan Despí. El 5 de maig es va fer entrega de l'acreditació Amed a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Els tres establiments de restauració ofereixen alimentació mediterrània saludable per a unes 200 persones cada dia: treballadors i esportistes del Barça.Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita
16/10/2017
DARRERES ACREDITACIONS
Catalunya. Al llarg de l'any s'han anat acreditant establiments. Us presentem un recull d'algunes d'elles per ordre de dalt a baix i de dreta a esquerra: menjador laboral de Laboratoris Esteve de Martorelles i Barcelona, Ciutat de Vacances Cala Montjoi de Roses, Hospital de Cerdanya i Restaurant Estació de Queixans. Benvinguts a Amed! Més informació
10/10/2017
DARRERES ACREDITACIONS
Catalunya. Des de gener d'enguany s'han acreditat diversos establiments. Entre ells i per ordre de dalt a baix i de dreta a esquerra: Grup Catalonia (gestionat per BORIS 45), Espai Gastronòmic Kursaal de Mataró, Menjador laboral de l'aeroport de Barcelona (ENAIRE, gestionat per EUREST) i Restaurant Can Ricard de Salt. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita
15/09/2017
RESUM NOVETATS AMED 2017
CATALUNYA. Benvolguts i benvolgudes,
Esperem que hagueu tingut un bon estiu i que l'any 2017 us provi bé.
Hem solucionat els problemes del web Amed i ja podem rebre sol·licituds d'acreditació i informar-vos de les novetats.
Si ens heu enviat alguna sol·licitud Amed i no heu rebut resposta a data d'avui, torneu-la en enviar siusplau.
Moltes gràcies i disculpeu les molèsties.
Equip Amed de l'Agència de Salut Pública de Catalunya Més informació
7/11/2016
AMED RECULL EL PREMI NAOS DE L'AGèNCIA ESPANYOLA DE CONSUM, SEGURETAT ALIMENTàRIA I NUTRICIó
Madrid. El dia 7 de novembre, en la X jornada de la estratègia NAOS (estratègia per a la nutrició, l'activitat física i la prevenció de l'obesitat) liderada per l'Agència espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), es van fer entrega dels premis NAOS 2015. L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), va rebre el premi NAOS 2015 en l'àmbit familiar i comunitari pel programa Amed (identificació i acreditació d'establiments promotors d'Alimentació mediterrània). El premi el van recollir la Sra. Gemma Salvador, dietista nutricionista de l'ASPCAT i la Sra. Conxa Castell, cap de Servei de Promoció de Vida Saludable i de Prevenció de Malalties Cròniques no Transmissibles, de mà de la Sra. Dolors Montserrat, Ministra de Sanitat. Felicitats a tots els que heu fet possible aquest reconeixement!
Veure premsa escrita
2/11/2016
5/10/2016
S'ACREDITA AGBAR, GESTIONAT PER SLOW FOOD 360º
Barcelona. El menjador laboral d'AGBAR, Societat General d'Aigües de Barcelona, gestionat per Slow Food 360º, rep l'acreditació Amed per promoure l'alimentació mediterrània entre els seu treballadors. A l'acte d'entrega de l'acreditació, AGBAR va presentar el Programa d'Hàbits Saludables que estan desenvolupant per promoure la salut entre la plantilla. Veure premsa escrita
15/07/2016
RESTAURACIóN COLECTIVA FA DIFUSIó DE L'ACREDITACIó AMED
Internet. La revista en línia Restauración Colectiva, impulsada per Ana Turón, és l'única revista professional dedicada al 100% a la restauració social i col·lectiva. El seu objectiu és posar en valor el treball de tots els professionals que intervenen en el sector des dels diferents àmbits i lluitar per transmetre la professionalitat del sector, la responsabilitat que suposa donar de menjar tots els dies a milers d'usuaris (alguns d'ells de col·lectius especialment vulnerables) i per donar a conèixer el seu pes econòmic i social. Veure premsa escrita
14/07/2016
PREMI NAOS 2015
Madrid. Ens complau comunicar-vos que Amed (Programa d'acreditació d'establiments promotors de l'alimentació mediterrània) ha rebut el Premi NAOS 2015 al millor projecte de Promoció de la Salut en l'àmbit comunitari a nivell estatal. La Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición, AECOSAN, convoca anualment els Premis NAOS per distingir les millors intervencions en promoció de la salut. Enhorabona a tots els establiments Amed!
Veure premsa escrita
13/07/2016
S'ACREDITEN ELS VILARS RURALS D'ARNES, CARDONA I SANT HILARI, GESTIONATS PEL GRUP SERHS
Catalunya. Els Vilars Rurals formen part del Grup SERHS, on es promou el turisme familiar en un entorn rural, amb activitats ideades per gaudir de la natura i destinades principalment als més petits. Els seus menjadors tenen la capacitat d'oferir menús mediterranis a gairebé 600 comensals al dia. A la fotografia, el director del Vilar Rural d'Arnes, el Sr. Xavier Jimeno, el director de l'explotació rural i de muntanya, el Sr. José Antonio Martínez, el cap de cuina, el Sr. Robert Obregon, i la maitre, la Sra. Maria Pau Ibañez, acompanyats per tècnics de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Benvinguts a Amed! Més informació
8/07/2016
S'ACREDITEN ELS 5 MENJADORS LABORALS DE SEAT A MARTORELL, GESTIONATS PER SERUNION
Martorell. Els 5 menjadors laborals de SEAT Martorell, gestionats per SERUNION, reben l'acreditació Amed per promoure l'alimentació mediterrània a més de 3500 treballadors diàriament. L'acte de lliurament de l'acreditació es va celebrar ahir dijous 7 de juliol a la fàbrica de SEAT Martorell i va comptar amb la presència de la Sra. Carmen Cabezas, Subdirectora de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la Sra. Dagmar Konrad, Gerent de direcció de Personal de SEAT i el Sr. Felip Pascual Director Nacional B&I de Serunion, entre d'altres assistents. Veure premsa escrita
3/06/2016
S'ACREDITA LA UOC
Barcelona. Amb la recent incorporació de la UOC, tota la xarxa USCAT (Universitats saludables de Catalunya) disposa de l'acreditació Amed. Més informació
2/06/2016
TALLER DE CUINA PER A RESTAURADORS AMED
Sant Benet de Bages. Consulteu les receptes al web de la Fundació Alícia. Veure premsa escrita
30/05/2016
S'ACREDITA EL REFUGI ESTANY LLONG
VALL DE BOÍ. Un nou refugi d'alta muntanya s'incorpora al Programa Amed com a establiment promotor d'Alimentació Mediterrània per a un tipus de públic que gaudeix de l'alimentació saludable i l'activitat física. Benvinguts a Amed! Més informació
3/05/2016
S'ACREDITA EL REFUGI D'AMITGES
Espot. Amb l'acreditació al Refugi d'Amitges d'Espot s'avança en la distinció d'uns establiments, dins un entorn de muntanya, que conviden a fer exercici físic i paral·lelament promocionen l'alimentació mediterrània. Benvinguts a Amed! Més informació
12/04/2016
S'ACREDITA EL RESTAURANT DE L'HOTEL ATENEA PARK
Vilanova i la Geltrú. El Restaurant de l'Hotel Atenea Park de Vilanova i la Geltrú rep l'acreditació Amed per promocionar l'alimentació mediterrània. Benvinguts a Amed! Més informació
23/02/2016
S'ACREDITA EL RESTAURANT NELSON GESTIONAT PEL GRUP BOIRA
Girona. El Restaurant Nelson de Girona, gestionat per l'empresa de restauració Grup Boira, ha rebut l'acreditació Amed per promocionar l'alimentació mediterrània en els seus menús de migdia a gairebé 100 persones cada dia. Felicitats i benvinguts a Amed! Més informació
18/11/2015
QUATRE RESTAURANTS DEL PRIORAT SóN DISTINGITS PER PROMOURE L'ALIMENTACIó MEDITERRàNIA
Falset. En l'acte de lliurament de l'acreditació Amed, el president del Consell Comarcal, el Sr. Joan Carles Garcia, ha destacat que "la dieta mediterrània és una qüestió de salut però, alhora, és un pilar de la nostra cultura i, fins i tot, una oportunitat per a un territori com el nostre". Els restaurants AJ i El Cairat de Falset, Cal Cabré de Pradell de la Teixeta i Mas Ardèvol de Porrera, benvinguts a Amed! Més informació
2/11/2015
4T TALLER DE CUINA PER A RESTRAURADORS/RES AMED
Sant Fruitós de Bages. L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) en col·laboració amb la Fundació Alícia, va celebrar el dilluns dia 26 d'octubre el quart taller per a cuiners/res dels establiments de restauració que en els darrers anys han rebut l'acreditació Amed, restaurants promotors d'Alimentació Mediterrània.
Més informació
23/10/2015
S'ACREDITA L'ESCOLA UNIVERSITÀRIA DE LA SALUT I L'ESPORT (EUSES) DE SALT
Salt. El menjador dels estudiants i treballadors de l'EUSES, centre adscrit a la Universitat de Girona, ha estat acreditat Amed per promocionar l'alimentació mediterrània en els seus menús diaris. Amb una capacitat de 65 comensals diaris, l'EUSES ofereix verdura, fruita, carns i peixos magres, pa integral i oli d'oliva cada dia com a eina per promocionar la salut entre la seva comunitat. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita
21/10/2015
20/10/2015
EL MENJADOR LABORAL I CAFETERIA DE L'HOSPITAL UNIVERSITARI SAGRAT COR DE BARCELONA REP L'ACREDITACIó AMED PER PROMOURE L'ALIMENTACIó MEDITERRàNIA
Barcelona. L'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona ofereix servei de menjador a 500 treballadors/res i persones externes al centre que diàriament poden gaudir d'àpats mediterranis. L'Hospital du a terme diferents iniciatives amb la finalitat de promoure la salut entre els seus treballadors com la promoció de l'ús de les escales com a recurs per incrementar l'activitat física, l'adhesió a la Xarxa Catalana d'Hospitals sense fum i a la Xarxa Catalana d'Hospitals i Serveis Promotors de la Salut, el foment de la deshabituació tabàquica, el foment d'una vida saludable i la pràctica de l'esport, entre d'altres. Més informació
23/09/2015
18/09/2015
EL MENJADOR LABORAL DE L'HOSPITAL SAGRAT COR GERMANES HOSPITALàRIES DE MARTORELL REP L'ACREDITACIó AMED PER PROMOURE L'ALIMENTACIó MEDITERRàNIA
Martorell. Amb l'acreditació Amed, l'Hospital Sagrat Cor de Martorell ofereix servei de menjador a 40 treballadors/res que diàriament poden gaudir d'àpats mediterranis. L'Hospital du a terme diferents iniciatives amb la finalitat de promoure la salut entre els seus treballadors com, per exemple, la Cursa i Marxa solidàries de Martorell en defensa de la salut mental, en la que participa bona part dels professionals del centre. L'acreditació Amed és una acció més de promoció de la salut entre els treballadors. Veure premsa escrita
31/07/2015
AMED A LA RÀDIO
Barcelona. ENTRE FOGONES (min. 3:55-28:12)
Parlem amb la Gemma Salvador, coordinadora del programa AMED, una iniciativa de l'Agència de Salut Pública de Catalunya per promoure l'alimentació mediterrania en la restauració col·lectiva (entrevista realitzada el 3 de juny de 2015). Més informació
3/07/2015
LA BOTIGUETA REP L'ACREDITACIó AMED PER PROMOCIONAR L'ALIMENTACIó MEDITERRàNIA EN LA SEVA OFERTA DE MENúS
Terrassa. Restaurant La Botigueta és un referent en la restauració a la ciutat de Terrassa, amb una ambientació màgica inspirada en el modernisme català de principis del Segle XX i amb menús típics de l'alimentació mediterrània. Més informació
1/07/2015
V CONFERENCIA INTERNACIONAL ENCUENTROS EN EL MEDITERRÁNEO
Málaga. L'Institut Europeu de l'Alimentació Mediterrània va acollir el passat 4 de juny la cinquena edició de la Conferència Internacional Trobades en el Mediterrani. Al programa d'aquesta conferència es van presentar dues experiències desenvolupades a Catalunya: l'Acreditació Amed i el projecte Aquí Sí Fruita i Salut.

Més informació
30/06/2015
L'HOSTAL VALL D'ÀNEU REP L'ACREDITACIó AMED PER OFERIR àPATS MEDITERRANIS ALS SEUS COMENSALS.
Esterri d'Àneu. Amb una capacitat de 75 comensals, l'Hostal Vall d'Àneu ofereix cuina casolana típica de muntanya, concretament cuina pallaresa. Alhora, ofereix també àpats mediterranis amb presència de verdura, fruita i oli d'oliva. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita
16/06/2015
EL MENJADOR LABORAL DE L'HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT REP L'ACREDITACIó AMED PER PROMOURE L'ALIMENTACIó MEDITERRàNIA
Sant Cugat. El menjador laboral de l'Hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès ha rebut avui l'acreditació AMED per promoure l'alimentació mediterrània. L'acreditació s'ha entregat al Sr. Manel Fernández, Director de l'Hospital, i al Sr. Antonio Pacheco, Cap de cuina.
És un compromís que s'emmarca dins d'una acció global d'Empresa Saludable; un model que entén la salut com un estat complet de benestar físic i social en entorns de treball saludables i es desplega en iniciatives diferents: ambient físic i psicosocial segur i saludable, programes adreçats a la comunitat i programes de salut (alimentació, exercici físic, salut cardiovascular, etc.). Més informació
22/03/2015
AMED REB EL RECONEIXEMENT A LA BONA PRÀCTICA
Madrid. El Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad ha concedit al Programa Amed, d'Establiments Promotors de l'Alimentació Mediterrània, el reconeixement de: Bona Pràctica del Sistema Nacional de Salut en l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció. Veure premsa escrita
5/04/2014
AMED A LA REVISTA VISQUEM TERRASSA
Terrassa. La revista VISQUEM TERRASSA del mes d'abril i maig promociona l'acreditació Amed i els establiments acreditats. Més informació
20/01/2013
APROFITEM EL MENJAR!
Barcelona. La Universitat Autònoma de Barcelona i la Fundaci´p Alicia, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Agència de Residus de Catalunya, han elaborat la Guia per a la reducció del malbaratament en el sector de l'hostaleria, la restauració i el càtering. Més informació
27/11/2012
ACSA BRIEF: GENÒMICA NUTRICIONAL
AGÈNCIA CATALANA DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA (ACSA). El butlletí electrònic acsa brief té com a objectiu informar breument i de manera específica i actualitzada, als professionals i als consumidors sobre nous temes que puguin tenir incidència en la seguretat alimentària. En el butlletí es faciliten enllaços als webs més complets, per a les persones que vulguin aprofundir en la matèria. Les àrees principals en què s'emmarca el contingut del butlletí són les següents:

- riscos emergents
- noves tecnologies
- reavaluació de substàncies
- contaminants de procés
- declaracions de salut
- al·lèrgies i intoleràncies
- residus de la producció agroalimentària Més informació
19/07/2012
KAUSAL 2012 (OCTUBRE)
Barcelona. Del 17 al 19 d'octubre es celebra a la ciutat de Barcelona el 5 Congrés Internacional d'Autocontrol i Seguretat Alimentària. Més informació
25/07/2011
QUè MENJEM AVUI? (JULIOL 2011)
Viladecans. Cada mes, un dels restaurants de la ciutat de Viladecans distingit amb l'acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània proposa una recepta saludable a la revista de l'ajuntament. Més informació
21/07/2011
QUè MENJEM AVUI? (JUNY 2011)
Viladecans. Cada mes, un dels restaurants de la ciutat de Viladecans distingit amb l'acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània proposa una recepta saludable a la revista de l'ajuntament. Més informació
21/04/2011
RECOMENACIONS PER RESTAURADORS SOBRE ALIMENTACIó SALUDABLE
Barcelona. Aquí hi són les recomenacions pels restauradors sobre alimentació saludable. Són pràctiques cotidianes que haurien de convertirse en hàbits naturals per una nutrició més equilibrada. Aquest document correspon al projecte europeu FOOD (Fight Obesity through Offer and Demand). Més informació
16/11/2010
LA DIETA MEDITERRàNIA, PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT
Nairobi. El Comité Intergovernamental de la UNESCO reunit a Nairobi, ha acordat inscriure la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Més informació
15/11/2010
L'HOSPITAL GERMANS TRIAS ES COMPROMET A SERVIR MENúS BASATS EN L'ALIMENTACIó MEDITERRàNIA A TOTS ELS MENJADORS.
Badalona. Antoni Plasencia, director general de Salut Pública, ha assistit avui a l'acte d'acreditació del centre com a promotor de la Dieta Mediterrània, en el marc del projecte AMED del Departament de Salut Més informació
13/05/2010
UN ESTUDI DE CONSUMER EROSKI, INFORMA QUE UN DE CADA TRES MENúS DEL DIA éS DEFICIENT EN QUAN A QUALITAT NUTRICIONAL
Barcelona. S'han visitat fins a 160 establiments de restauració de 18 capitals d'arreu d'Espanya, on els tècnics van avaluar i provar els menús del dia de cada un d'ells.
Més informació
12/05/2010
EL PROJECTE FOOD PRESENTA EL CALENDARI DE FRUITES I VERDURES DE TEMPORADA
Barcelona. Des del projecte FOOD Espanya, es presenta un calendari de Fruites i Verdures de Temporada, com a eina d'interès tant per professionals com pels clients que freqüenten restaurants.
Més informació
19/01/2010
VIII CONGRéS INTERNACIONAL DE BARCELONA SOBRE LA DIETA MEDITERRàNIA
Barcelona. Els dies 24 i 25 de març de 2010, se celebrarà el vuitè Congrés Internacional de Barcelona sobre la Dieta Mediterrània. Més informació
15/10/2009
CURS DE PLANIFICACIó DE MENúS I DIETES ESPECIALS
Barcelona. Des de l'Escola Universitària en Hostaleria i Turisme CETT (Barcelona), es presenta un curs en l'àrea de la Restauració i la Cuina: "Planificació de menús i dietes especials".
Més informació
30/09/2008
FòRUM DEL MAR. JORNADES DE GASTRONOMIA MEDITERRàNIA. CAMBRILS DEL 27 AL 28 D'OCTUBRE DE 2008
Cambrils. El Fòrum del mar neix amb la voluntat de ser un punt de trobada de gurmets, amants de la gastronomia, productors i professionals de les cuines del Mediterrani.
Més informació
23/09/2008
CURS BàSIC DE XOCOLATA. AULA CHOCOVIC.
Vic. És un curs pensat especialment per persones que desitgin iniciar-se al món de la xocolata. Després d'una breu introducció teòrica sobre la història del cacau, origen, botànica i els principals processos necessaris per aconseguir els diferents producte del cacau, treballarem les tècniques bàsiques que ens permetran perdre la por a treballar amb la xocolata.
Més informació
5/08/2008
NOVA EDICIÓ DEL WORLD CHOCOLATE MASTERS
La nova edició del World Chocolate Masters, el concurs de prestigi internacional de més alt nivell que exposa al món sencer els grans talents xocolaters, inicia la primera etapa de les finals nacionals al voltant del món que conclouran a la gran final internacional a l'octubre de 2009 a París. Més informació
28/07/2008
LLANÇAMENT DE LA PRIMERA GUIA D'ESTABLIMENTS AMED
Granollers. Després de l'èxit de la prova pilot a Granollers, s'edita la primera Guia d'Establiments Amed, on podreu trobar els primers establiments acreditats a la ciutat de Granollers. Més informació
15/07/2008
AMED S'ESTéN A TOTA LA COMARCA DEL VALLèS ORIENTAL.
Comarca Vallès Oriental. Després del tancament amb èxit de la prova pilot a Granollers, Amed s'expandeix a tota la Comarca. Més informació
15/07/2008
EL FòRUM GASTRONòMIC DUPLICARà L'ESPAI EL 2009 I AMPLIARà EL NOMBRE D'EXPOSITORS
Girona. L'organització assegura que "volen quedar-se" i manté que continuaran fins al 2011.
La nova edició del Fòrum Gastronòmic Girona'09 duplicarà el seu espai i ocuparà 12.000 metres quadrats. La celebració del Fòrum Gastronòmic tindrà lloc del 21 al 25 de febrer de 2009, i coincidirà amb la celebració del seu desè aniversari. Veure premsa escrita
19/05/2008
INICI DE L'EXPANSIÓ AMED A BARCELONA
Barcelona. El passat dilluns 19 de maig, va tenir lloc al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la reunió per l'expansió a Barcelona del Projecte Amed. Més informació
18/03/2008
HOREXPO 2008. LISBOA DEL 30 MARÇ AL 2 D'ABRIL
Lisboa (Portugal). HOREXPO 2008
Horexpo prepara la seva cinquena edició que tindrà lloc a Lisboa del 30 de Març al 2 d'Abril de 2008, ocupant la totalitat del recinte de FIL, Feria Internacional de Lisboa. Més informació
7/01/2008
VIDEO 4 NORMES BÀSIQUES D'HIGIENE
AGÈNCIA CATALANA DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA. ACSA. Per prevenir toxiinfeccions alimentàries és important respectar unes normes d'higiene durant la preparació i conservació dels menjars, que ajuden a garantir que els aliments siguin segurs. Més informació
29/06/2007
PRIMERS ESTABLIMENTS AMED
Granollers. Sis restaurants de Granollers reben el distintiu Amed de promoció de l'alimentació mediterrània. Més informació
21/05/2007
PROJECTE AMED. PROVA PILOT A LA CIUTAT DE GRANOLLERS
Granollers És la primera ciutat catalana on es fa una prova pilot per aplicar el Projecte AMED, de promoció de l'alimentació mediterrània en els establiments de restauració. Veure premsa escrita