|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
28/10/2022
 |
L'INSTITUT GUTTMAN DE BARCELONA S'ACREDITA AMED |
Barcelona. La cafeteria i menjador laboral de l'Institut Guttman de Barcelona, gestionat per Boris 45, ha rebut l'acreditació Amed d'establiment promotor de l'Alimentació Mediterrània. Aquest establiment s'afegeix a l'Institut Guttman de Badalona, que també està acreditat Amed. Enhorabona i benvinguts! Més informació |
|
|
 |
29/03/2022
 |
AMED A LA CAFETERIA DE CLíNICA SANT JOSEP, GESTIONADA PER SODEXO |
Manresa. Els menjadors laborals de l’Hospital de Sant Joan de Déu, Centre Hospitalari i Clínica de Sant Josep, així com la cafeteria Sodexo de la Clínica de Sant Josep, ja disposen
des de fa anys d’aquesta acreditació i enguany l’han renovat, excepte la cafeteria de Sodexo que és una nova acreditació. En total, els serveis de restauració de tots els centres tenen una capacitat aproximada de 640 persones, que poden accedir a menús mediterranis saludables de forma diària. A més a més d’aquesta acreditació, tots aquests espais s'han adherit al Programa «Aquí sí: fruita i salut», pel seu compromís en la promoció del consum de fruita fresca. Veure premsa escrita |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
9/07/2021
 |
S'ACREDITA L'HOSPITAL UNIVERSITARI DE VIC |
Vic. La cafeteria i el menjador laboral de l'Hospital Universitari de Vic, gestionats per Boris 45, han rebut l'acreditació Amed i s'han adherit a l'Aquí sí fruita i salut, per ser promotors de l'alimentació saludable i destacar la fruita fresca. Veure premsa escrita |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
11/12/2020
 |
NOVA ACREDITACIó AMED |
Llinars del Vallès. El servei d'alimentació de la Casa de colònies Mogent de Llinars del Vallès ha rebut l'acreditació Amed per oferir menús basats en l'Alimentació Mediterrània saludable. Felicitats i benvinguts a Amed! Veure premsa escrita |
|
|
 |
|
|
 |
17/11/2020
 |
AJORNAMENT DEL CRITERI D'OFERTA D'AIGUA NO EMBOTELLADA I GRATUïTA PELS COMENSALS |
Arran de l'emergència sanitària causada pel SARS-CoV-2, i com a mesura de precaució per disminuir el risc de contagis, en alguns menjadors col·lectius s'ha establert que els envasos d'aigua siguin d'un sol ús. Això ha provocat que es precintin temporalment algunes fonts i dispensadors d'aigua. Considerant aquesta situació, l'Agència de Salut Pública de Catalunya seguirà iniciant o renovant l'acreditació Amed, en aquells establiments que, durant el període de pandèmia, no compleixin amb l'esmentat criteri d'oferta d'aigua, si hi ha un compromís per incorporar o recuperar aquest criteri a partir del moment de davallada de la pandèmia. Veure premsa escrita |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
29/04/2020
 |
RESPONEU EL QüESTIONARI |
L'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l'IDIAP Jordi Gol i ESADE, han desenvolupat aquesta enquesta, atès que la vostra experiència és essencial per entendre com la situació excepcional que estem vivint està afectant la salut i el benestar emocional de les persones. Això ens ajudarà a fer recomanacions, planificar accions i serveis per abordar les diferents conseqüències de la pandèmia i estar preparats després del confinament per minimitzar-ne l'impacte. Voluntària, anònima, fàcil de respondre i molt completa. La seva contribució és vital per a la salut de tothom. Agraïm molt la seva participació. Veure premsa escrita |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
19/12/2018
 |
S'ACREDITA EL RESTAURANT LA CANDELA |
Viladecans. S'acredita un nou restaurant a Viladecans, La Candela. A Viladecans s'han acreditat un total de 17 establiments des de que es va iniciar el Programa d'acreditació Amed d'establiments promotors de l'alimentació mediterrània el 2007. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
7/08/2018
 |
NOUS REQUISITS AMED. MILLOREM L'OFERTA ALIMENTàRIA |
Catalunya. Enguany Amed millora l'oferta alimentària amb el canvi d'un dels requisits i la incorporació d'un altre; en línia amb les darreres evidències científiques en matèria d'alimentació i salut:
Canvi: Garantir que, en l'oferta de postres làctiques, hi figuri l'opció sense sucres afegits. En substitució dels làctics baixos en greix.
Nou: Oferir aigua potable no envasada de forma sistemàtica i gratuïta.
Més informació |
|
|
 |
26/07/2018
 |
S'ACREDITA EL GRUP ANDILANA A BARCELONA |
Barcelona. El Grup de restauració ANDILANA a Barcelona promou l'alimentació mediterrània entre els seus comensals. Els restaurants acreditats són Balthazar, Les Quinze Nits, Basilico, Dolça Herminia, Flamant, Fonda, Hostal Rita, La Polpa, Market i Vista Mare. El Sr. Alejandro Cordero, CEO del Grup Andilana ha rebut l'acreditació de mans del Sr. Joan Guix, Secretari de Salut Pública de la Generalitat. Més informació |
|
|
 |
1/06/2018
 |
ACREDITACIó AMED A L'HOTEL XAINE PARK |
Lloret de Mar. L'hotel Xaine Park és el primer establiment acreditat Amed a Lloret de Mar per promocionar l'Alimentació Mediterrània als seus comensals. Alimentació saludable també per als executius que mengen fora de casa per motius laborals i per a persones que viatgen per oci. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita |
|
|
 |
|
|
 |
8/05/2018
 |
TALLER DE CUINA PER A RESTAURADORS AMED |
Sant Fruitós de Bages. El 7 de maig l'Agència de Salut Pública va organitzar el taller de cuina Innovació i creativitat de la cuina vegetariana a Fundació Alícia. Es van preparar receptes adequades als restauradors amb una demanda creixent d'aquesta oferta alimentària. Els assistents van poder gaudir de les preparacions, tastar-les i fer propostes originals per compartir-les amb la resta del grup. Properament trobareu tot el material a l'apartat de Tallers de Cuina del web Amed. Veure premsa escrita |
|
|
 |
17/04/2018
 |
NOU TALLER AMB NOVES RECEPTES!!! |
Sant Fruitós de Bages. Tornem a fer el taller de cuina vegetariana degut a l'èxit que va tenir el novembre de l'any passat. Aquesta vegada amb NOVES RECEPTES adaptables a tot tipus d'establiments i comensals. Més informació |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
20/11/2017
 |
6è TALLER DE CUINA PER A RESTAURADORS AMED |
Sant Fruitós de Bages. El passat dilluns 20 de novembre es va realitzar el 6è taller de cuina per a restauradors d'establiments Amed (establiments de restauració promotors d'alimentació mediterrània) que organitza l'Agència de Salut Pública amb la Fundació Alícia pels acreditats Amed.
Properament podreu consultar tot el material generat en el taller, (presentacions, receptes i fotografies) en un nou espai dins el web Amed, que estem habilitant per als tallers. Més informació |
|
|
 |
17/10/2017
 |
S'ACREDITA EL BARçA |
Sant Joan Despí. El 5 de maig es va fer entrega de l'acreditació Amed a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Els tres establiments de restauració ofereixen alimentació mediterrània saludable per a unes 200 persones cada dia: treballadors i esportistes del Barça.Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita |
|
|
 |
16/10/2017
 |
DARRERES ACREDITACIONS |
Catalunya. Al llarg de l'any s'han anat acreditant establiments. Us presentem un recull d'algunes d'elles per ordre de dalt a baix i de dreta a esquerra: menjador laboral de Laboratoris Esteve de Martorelles i Barcelona, Ciutat de Vacances Cala Montjoi de Roses, Hospital de Cerdanya i Restaurant Estació de Queixans. Benvinguts a Amed! Més informació |
|
|
 |
10/10/2017
 |
DARRERES ACREDITACIONS |
Catalunya. Des de gener d'enguany s'han acreditat diversos establiments. Entre ells i per ordre de dalt a baix i de dreta a esquerra: Grup Catalonia (gestionat per BORIS 45), Espai Gastronòmic Kursaal de Mataró, Menjador laboral de l'aeroport de Barcelona (ENAIRE, gestionat per EUREST) i Restaurant Can Ricard de Salt. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita |
|
|
 |
15/09/2017
 |
RESUM NOVETATS AMED 2017 |
CATALUNYA. Benvolguts i benvolgudes,
Esperem que hagueu tingut un bon estiu i que l'any 2017 us provi bé.
Hem solucionat els problemes del web Amed i ja podem rebre sol·licituds d'acreditació i informar-vos de les novetats.
Si ens heu enviat alguna sol·licitud Amed i no heu rebut resposta a data d'avui, torneu-la en enviar siusplau.
Moltes gràcies i disculpeu les molèsties.
Equip Amed de l'Agència de Salut Pública de Catalunya Més informació |
|
|
 |
7/11/2016
 |
AMED RECULL EL PREMI NAOS DE L'AGèNCIA ESPANYOLA DE CONSUM, SEGURETAT ALIMENTàRIA I NUTRICIó |
Madrid. El dia 7 de novembre, en la X jornada de la estratègia NAOS (estratègia per a la nutrició, l'activitat física i la prevenció de l'obesitat) liderada per l'Agència espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), es van fer entrega dels premis NAOS 2015. L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), va rebre el premi NAOS 2015 en l'àmbit familiar i comunitari pel programa Amed (identificació i acreditació d'establiments promotors d'Alimentació mediterrània). El premi el van recollir la Sra. Gemma Salvador, dietista nutricionista de l'ASPCAT i la Sra. Conxa Castell, cap de Servei de Promoció de Vida Saludable i de Prevenció de Malalties Cròniques no Transmissibles, de mà de la Sra. Dolors Montserrat, Ministra de Sanitat. Felicitats a tots els que heu fet possible aquest reconeixement!
Veure premsa escrita |
|
|
 |
2/11/2016
 |
|
|
|
|
 |
5/10/2016
 |
S'ACREDITA AGBAR, GESTIONAT PER SLOW FOOD 360º |
Barcelona. El menjador laboral d'AGBAR, Societat General d'Aigües de Barcelona, gestionat per Slow Food 360º, rep l'acreditació Amed per promoure l'alimentació mediterrània entre els seu treballadors. A l'acte d'entrega de l'acreditació, AGBAR va presentar el Programa d'Hàbits Saludables que estan desenvolupant per promoure la salut entre la plantilla. Veure premsa escrita |
|
|
 |
15/07/2016
 |
RESTAURACIóN COLECTIVA FA DIFUSIó DE L'ACREDITACIó AMED |
Internet. La revista en línia Restauración Colectiva, impulsada per Ana Turón, és l'única revista professional dedicada al 100% a la restauració social i col·lectiva. El seu objectiu és posar en valor el treball de tots els professionals que intervenen en el sector des dels diferents àmbits i lluitar per transmetre la professionalitat del sector, la responsabilitat que suposa donar de menjar tots els dies a milers d'usuaris (alguns d'ells de col·lectius especialment vulnerables) i per donar a conèixer el seu pes econòmic i social. Veure premsa escrita |
|
|
 |
14/07/2016
 |
PREMI NAOS 2015 |
Madrid. Ens complau comunicar-vos que Amed (Programa d'acreditació d'establiments promotors de l'alimentació mediterrània) ha rebut el Premi NAOS 2015 al millor projecte de Promoció de la Salut en l'àmbit comunitari a nivell estatal. La Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición, AECOSAN, convoca anualment els Premis NAOS per distingir les millors intervencions en promoció de la salut.Enhorabona a tots els establiments Amed!
Veure premsa escrita |
|
|
 |
13/07/2016
 |
S'ACREDITEN ELS VILARS RURALS D'ARNES, CARDONA I SANT HILARI, GESTIONATS PEL GRUP SERHS |
Catalunya. Els Vilars Rurals formen part del Grup SERHS, on es promou el turisme familiar en un entorn rural, amb activitats ideades per gaudir de la natura i destinades principalment als més petits. Els seus menjadors tenen la capacitat d'oferir menús mediterranis a gairebé 600 comensals al dia. A la fotografia, el director del Vilar Rural d'Arnes, el Sr. Xavier Jimeno, el director de l'explotació rural i de muntanya, el Sr. José Antonio Martínez, el cap de cuina, el Sr. Robert Obregon, i la maitre, la Sra. Maria Pau Ibañez, acompanyats per tècnics de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Benvinguts a Amed! Més informació |
|
|
 |
8/07/2016
 |
S'ACREDITEN ELS 5 MENJADORS LABORALS DE SEAT A MARTORELL, GESTIONATS PER SERUNION |
Martorell. Els 5 menjadors laborals de SEAT Martorell, gestionats per SERUNION, reben l'acreditació Amed per promoure l'alimentació mediterrània a més de 3500 treballadors diàriament. L'acte de lliurament de l'acreditació es va celebrar ahir dijous 7 de juliol a la fàbrica de SEAT Martorell i va comptar amb la presència de la Sra. Carmen Cabezas, Subdirectora de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la Sra. Dagmar Konrad, Gerent de direcció de Personal de SEAT i el Sr. Felip Pascual Director Nacional B&I de Serunion, entre d'altres assistents. Veure premsa escrita |
|
|
 |
3/06/2016
 |
S'ACREDITA LA UOC |
Barcelona. Amb la recent incorporació de la UOC, tota la xarxa USCAT (Universitats saludables de Catalunya) disposa de l'acreditació Amed. Més informació |
|
|
 |
|
|
 |
30/05/2016
 |
S'ACREDITA EL REFUGI ESTANY LLONG |
VALL DE BOÍ. Un nou refugi d'alta muntanya s'incorpora al Programa Amed com a establiment promotor d'Alimentació Mediterrània per a un tipus de públic que gaudeix de l'alimentació saludable i l'activitat física. Benvinguts a Amed! Més informació |
|
|
 |
3/05/2016
 |
S'ACREDITA EL REFUGI D'AMITGES |
Espot. Amb l'acreditació al Refugi d'Amitges d'Espot s'avança en la distinció d'uns establiments, dins un entorn de muntanya, que conviden a fer exercici físic i paral·lelament promocionen l'alimentació mediterrània. Benvinguts a Amed! Més informació |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
18/11/2015
 |
QUATRE RESTAURANTS DEL PRIORAT SóN DISTINGITS PER PROMOURE L'ALIMENTACIó MEDITERRàNIA |
Falset. En l'acte de lliurament de l'acreditació Amed, el president del Consell Comarcal, el Sr. Joan Carles Garcia, ha destacat que "la dieta mediterrània és una qüestió de salut però, alhora, és un pilar de la nostra cultura i, fins i tot, una oportunitat per a un territori com el nostre". Els restaurants AJ i El Cairat de Falset, Cal Cabré de Pradell de la Teixeta i Mas Ardèvol de Porrera, benvinguts a Amed! Més informació |
|
|
 |
2/11/2015
 |
4T TALLER DE CUINA PER A RESTRAURADORS/RES AMED |
Sant Fruitós de Bages. L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) en col·laboració amb la Fundació Alícia, va celebrar el dilluns dia 26 d'octubre el quart taller per a cuiners/res dels establiments de restauració que en els darrers anys han rebut l'acreditació Amed, restaurants promotors d'Alimentació Mediterrània.
Més informació |
|
|
 |
23/10/2015
_novetats_3593014.jpg) |
S'ACREDITA L'ESCOLA UNIVERSITÀRIA DE LA SALUT I L'ESPORT (EUSES) DE SALT |
Salt. El menjador dels estudiants i treballadors de l'EUSES, centre adscrit a la Universitat de Girona, ha estat acreditat Amed per promocionar l'alimentació mediterrània en els seus menús diaris. Amb una capacitat de 65 comensals diaris, l'EUSES ofereix verdura, fruita, carns i peixos magres, pa integral i oli d'oliva cada dia com a eina per promocionar la salut entre la seva comunitat. Benvinguts a Amed! Veure premsa escrita |
|
|
 |
21/10/2015
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
23/09/2015
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
31/07/2015
 |
AMED A LA RÀDIO |
Barcelona. ENTRE FOGONES (min. 3:55-28:12)
Parlem amb la Gemma Salvador, coordinadora del programa AMED, una iniciativa de l'Agència de Salut Pública de Catalunya per promoure l'alimentació mediterrania en la restauració col·lectiva (entrevista realitzada el 3 de juny de 2015). Més informació |
|
|
 |
|
|
 |
1/07/2015
 |
V CONFERENCIA INTERNACIONAL ENCUENTROS EN EL MEDITERRÁNEO |
Málaga. L'Institut Europeu de l'Alimentació Mediterrània va acollir el passat 4 de juny la cinquena edició de la Conferència Internacional Trobades en el Mediterrani. Al programa d'aquesta conferència es van presentar dues experiències desenvolupades a Catalunya: l'Acreditació Amed i el projecte Aquí Sí Fruita i Salut.
Més informació |
|
|
 |
|
|
 |
16/06/2015
 |
EL MENJADOR LABORAL DE L'HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT REP L'ACREDITACIó AMED PER PROMOURE L'ALIMENTACIó MEDITERRàNIA |
Sant Cugat. El menjador laboral de l'Hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès ha rebut avui l'acreditació AMED per promoure l'alimentació mediterrània. L'acreditació s'ha entregat al Sr. Manel Fernández, Director de l'Hospital, i al Sr. Antonio Pacheco, Cap de cuina.
És un compromís que s'emmarca dins d'una acció global d'Empresa Saludable; un model que entén la salut com un estat complet de benestar físic i social en entorns de treball saludables i es desplega en iniciatives diferents: ambient físic i psicosocial segur i saludable, programes adreçats a la comunitat i programes de salut (alimentació, exercici físic, salut cardiovascular, etc.). Més informació |
|
|
 |
22/03/2015
 |
AMED REB EL RECONEIXEMENT A LA BONA PRÀCTICA |
Madrid. El Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad ha concedit al Programa Amed, d'Establiments Promotors de l'Alimentació Mediterrània, el reconeixement de: Bona Pràctica del Sistema Nacional de Salut en l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció. Veure premsa escrita |
|
|
 |
|
|
 |
20/01/2013
|
APROFITEM EL MENJAR! |
Barcelona. La Universitat Autònoma de Barcelona i la Fundaci´p Alicia, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Agència de Residus de Catalunya, han elaborat la Guia per a la reducció del malbaratament en el sector de l'hostaleria, la restauració i el càtering. Més informació |
|
|
 |
27/11/2012
|
ACSA BRIEF: GENÒMICA NUTRICIONAL |
AGÈNCIA CATALANA DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA (ACSA). El butlletí electrònic acsa brief té com a objectiu informar breument i de manera específica i actualitzada, als professionals i als consumidors sobre nous temes que puguin tenir incidència en la seguretat alimentària. En el butlletí es faciliten enllaços als webs més complets, per a les persones que vulguin aprofundir en la matèria. Les àrees principals en què s'emmarca el contingut del butlletí són les següents:
- riscos emergents
- noves tecnologies
- reavaluació de substàncies
- contaminants de procés
- declaracions de salut
- al·lèrgies i intoleràncies
- residus de la producció agroalimentària Més informació |
|
|
 |
19/07/2012
 |
KAUSAL 2012 (OCTUBRE) |
Barcelona. Del 17 al 19 d'octubre es celebra a la ciutat de Barcelona el 5 Congrés Internacional d'Autocontrol i Seguretat Alimentària. Més informació |
|
|
 |
25/07/2011
 |
QUè MENJEM AVUI? (JULIOL 2011) |
Viladecans. Cada mes, un dels restaurants de la ciutat de Viladecans distingit amb l'acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània proposa una recepta saludable a la revista de l'ajuntament. Més informació |
|
|
 |
21/07/2011
 |
QUè MENJEM AVUI? (JUNY 2011) |
Viladecans. Cada mes, un dels restaurants de la ciutat de Viladecans distingit amb l'acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània proposa una recepta saludable a la revista de l'ajuntament. Més informació |
|
|
 |
21/04/2011
|
RECOMENACIONS PER RESTAURADORS SOBRE ALIMENTACIó SALUDABLE |
Barcelona. Aquí hi són les recomenacions pels restauradors sobre alimentació saludable. Són pràctiques cotidianes que haurien de convertirse en hàbits naturals per una nutrició més equilibrada. Aquest document correspon al projecte europeu FOOD (Fight Obesity through Offer and Demand). Més informació |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
23/09/2008
 |
CURS BàSIC DE XOCOLATA. AULA CHOCOVIC. |
Vic. És un curs pensat especialment per persones que desitgin iniciar-se al món de la xocolata. Després d'una breu introducció teòrica sobre la història del cacau, origen, botànica i els principals processos necessaris per aconseguir els diferents producte del cacau, treballarem les tècniques bàsiques que ens permetran perdre la por a treballar amb la xocolata.
Més informació |
|
|
 |
5/08/2008
 |
NOVA EDICIÓ DEL WORLD CHOCOLATE MASTERS |
La nova edició del World Chocolate Masters, el concurs de prestigi internacional de més alt nivell que exposa al món sencer els grans talents xocolaters, inicia la primera etapa de les finals nacionals al voltant del món que conclouran a la gran final internacional a l'octubre de 2009 a París. Més informació |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
7/01/2008
 |
VIDEO 4 NORMES BÀSIQUES D'HIGIENE |
AGÈNCIA CATALANA DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA. ACSA. Per prevenir toxiinfeccions alimentàries és important respectar unes normes d'higiene durant la preparació i conservació dels menjars, que ajuden a garantir que els aliments siguin segurs. Més informació |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |